Földimogyorós-kókusztejes mártogatós

Földimogyorós-kókusztejes mártogatós

A receptet készíette: Kern Ági - http://agifoz.blogspot.hu/

Elsősorban sült zöldségekhez kiváló ez a kizárólag növényi alapanyagokból készülő mártogatós, de akár pirítósra is kenhető. Ha pedig hígabbra csináljuk, akár salátaöntetként is felhasználhatjuk. Ízeivel egy cseppnyi keletet csempészhetünk az asztalunkra – pillanatok alatt.

Hozzávalók: 

  • 500 g répa
  • 100 g pörkölt földimogyoró
  • 1 – 1,5 dl Coco24Fresh
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítése: 

  1. Először a répát hámozzuk meg és vágjuk hosszúkás szeletekre. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki kókuszolajjal. A sütőben, grill fokozaton 15-20 perc alatt teljesen átsül, megpuhul a zöldség.
  2. A répa mellett használhatunk paszternákot, fehérrépát, céklát, sütőtököt is. Igyekezzünk mindet egyforma darabokra vágni.
  3. A mártogatóshoz szükségünk lesz késes robotgépre, amellyel a földimogyorót daráljuk le, amilyen apróra csak lehet. Keverjük hozzá a szójaszószt és a kókusztejet kanalanként, újra és újra átpörgetve a robotgéppel. Annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy az állaga krémes, de ne túl folyós legyen.
  4. Hűtőben, lezárt dobozban 2-3 napig is eltartható, tehát akár nagyobb adag is készíthető belőle.