Kukoricaleves

Kukoricaleves

​Hozzávalók (4 főre)

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 szárzeller
  • 2 nagy burgonya
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 3 bögre Coco24Fresh
  • 100 g vaj
  • 5 ek liszt

  • bors
  • zsálya
  • babérlevél
  • tejföl
  • 100 g szalonna
  • Opcionális: chili


Elkészítés

  1. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket.
  2. Egy közepes lábosban olvasszuk fel a vaj negyedét. Ezen a vajon 4-5 percig pároljuk közepes lángon a hagymát, a répát és a zellert.
  3. Adjuk hozzá az alaplevet, a burgonyát és a fűszereket.  Forraljuk fel, majd 15-20 percig kis lángon tartsuk forrásban.
  4.  Adjuk hozzá a kukoricát, majd turmixoljuk le az egész zöldséges mixet. (Ha egész chilit tettünk bele azt előbb szedjük ki).
  5. Közben forrósítsuk fel a maradék vajat és keverjük hozzá a lisztet.
  6. A lisztes vajhoz fokozatosan adjuk hozzá a Coco24Fresh-t. 
  7. Forraljuk fel lassú tűzön, majd adjuk hozzá a turmixolt zöldségeinket.
  8. Kész a leves alap. Ízlés szerint keverjünk hozzá tejfölt, pirítsunk a tetejére szalonnát, sonkát, vagy kolbászt. Megszórhatjuk sajttal is akár.