Répás-kókusztejes leves

Répás-kókusztejes leves

​Hozzávalók

  • 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
  • 1 evőkanál + 7 dl csirke-vagy zöldségalaplé (lehetőleg alacsony zsírtartalmú)
  • 2 evőkanál friss gyömbér, szeletelve
  • 4 közepes gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 teáskanál curry por
  • 4 közepes méretű sárgarépa, kb. fél cm vastag szeletekre vágva
  • 130 g édesburgonya, kb. 1 cm-es kockákra vágva
  • 2 dl Coco24Fresh
  • só és fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát is, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve.

3. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig.

4. Adjuk hozzá a curry port és alaposan keverjük össze a hagymával.

5. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, a sárgarépát, az édesburgonyát, majd főzzük közepes/magas hőfokon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, körülbelül 15 percig.

6. Adjuk hozzá a Coco24Fresh-t.

7. Öntsük a levest adagonként a turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest.

8. Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal, majd melegítsük újra a krémlevest.

Az eredeti recept itt található​