Kókusztejes puffancs

Kókusztejes puffancs

Hozzávalók (16 db)

  • 500 gramm liszt
  • 25 gramm cukor
  • 1 ek élesztő
  • 1 ek só
  • 3 dl Coco24Fresh
  • 60 gramm vaj
  • 2 ek citromlé

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy nagy tálban.
  2. Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük össze a kóksztej itallal és a citromlével.
  3. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ha szükséges adjunk hozzá még lisztet és gyúrjuk addig, amíg egy olyan "labdát" nem kapunk, ami már nem ragad a kezünkhöz.
  4. Osszuk 16 egyenlő részre. Mindegyikből gyúrjunk egy golyót. A golyókat rakjuk egymás mellé egy kivajazott tepsire.
  5. Letakarva, meleg helyen pihentessük a tésztát.
  6. Kenjük meg a golyók tetejét vajjal, mad előmelegített sütőben 180°C-on süssük addig, amíg barnulni nem kezd a teteje (vagy tűpróbáig).
  7. Lekvárral, mézzel, Coco24Fresh-be mártogatva, vagy vajjal és sajttal tálaljuk.