Kukoricaleves
Hozzávalók (4 főre)
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 répa
- 1 szárzeller
- 2 nagy burgonya
- 1 doboz konzerv kukorica
- 2 bögre húsleves alaplé
- 3 bögre Coco24Fresh
- 100 g vaj
- 5 ek liszt
- só
- bors
- zsálya
- babérlevél
- tejföl
- 100 g szalonna
- Opcionális: chili
Elkészítés
- Pucoljuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket.
- Egy közepes lábosban olvasszuk fel a vaj negyedét. Ezen a vajon 4-5 percig pároljuk közepes lángon a hagymát, a répát és a zellert.
- Adjuk hozzá az alaplevet, a burgonyát és a fűszereket. Forraljuk fel, majd 15-20 percig kis lángon tartsuk forrásban.
- Adjuk hozzá a kukoricát, majd turmixoljuk le az egész zöldséges mixet. (Ha egész chilit tettünk bele azt előbb szedjük ki).
- Közben forrósítsuk fel a maradék vajat és keverjük hozzá a lisztet.
- A lisztes vajhoz fokozatosan adjuk hozzá a Coco24Fresh-t.
- Forraljuk fel lassú tűzön, majd adjuk hozzá a turmixolt zöldségeinket.
- Kész a leves alap. Ízlés szerint keverjünk hozzá tejfölt, pirítsunk a tetejére szalonnát, sonkát, vagy kolbászt. Megszórhatjuk sajttal is akár.