Panna Cotta kókusztejből

Panna Cotta kókusztejből

​Hozzávalók

  • 2 dl Coco24Fresh
  • 2 dl habtejszín
  • 3-4 ek cukor a panna cottába + ízlés szerint a gyümölcspürébe
  • 1 rúd vanília
  • 6 ek víz
  • 12 g zselatinpor
  • 3-500 g málna, eper, vagy más gyümölcs


Elkészítés

  1. Keverjük össze a zselatint a vízzel, majd 10 percet hagyjuk állni.
  2. Egy kisebb edényben lassú tűzön keverjük össze a tejszínt, a Coco24Fresh-et és a cukrot. Keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik teljesen. Ne hagyjuk, hogy forrni kezdjen.
  3. Vegyük le a masszát a lángról. Kaparjuk ki a vaníliát és keverjük bele. Hagyjuk pár percet hűlni.
  4. Tegyük bele a zselatint és keverjük addig, amíg feloldódik. 
  5. Osszuk el a masszát a poharakba, vagy tálkákba. Tegyük a hűtőbe és hagyjuk minimum 4 órát állni, amíg meg nem dermed.
  6. Pürésítsük a gyümölcsöt, ízlés szerint egy kevés cukorral, vagy más édesítővel. 
  7. Öntsük a tetejére a gyümölcspürét.